veluwe route motor

Dwars over de Veluwe

Wil je eens lekker dwars doen? Rijd dan eens deze drie uur durende route die dwars over de Veluwe loopt. In dit bekende natuurgebied kun je verschillende routes rijden. Van rustige landweggetjes tot weilanden en bosgebied: je vindt het allemaal in deze Veluwe-route. Je start in Harderwijk en gaat zo via Barneveld en andere dorpen en steden richting Elspeet. Tip: breng je motor van tevoren bij ons langs voor onderhoud, dan ga je veilig op weg!

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Deze route gaat via Harderwijk naar Barneveld, Otterloo, De Hoge Veluwe, Hoenderloo, Apeldoorn en Elspeet. Deze route staat gelijk aan 180 kilometer relaxen, want de rit wisselt rechte stukken af met bochten en vice versa. Ook de omgeving draagt bij aan een heerlijke, rustgevende ervaring. Tijdens de route moet je als bestuurder een klein stukje over gravel rijden, maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken, want je krijgt er wel een magnifieke route voor terug. Houd je heel erg van bochten, dan is de 1001-bochtenroute in Twente misschien meer jouw ding. Wil je gewoon rustig rijden, dan is deze route beslist een must-see.

veluwe route

Verken het oer-Hollandse landschap

Wil je een route uitproberen waarbij je echt een typisch Hollands landschap kunt zien? Dan is de Veluwe-route zeker iets voor jou. Je komt namelijk langs pittoreske boerderijen, maar ook grote weilanden en maisvelden sieren deze route. Rijd je in het weekend? Dan kun je ook nog een kijkje nemen bij het Deelen Airbase museum waar je de geschiedenis van de vliegbasis kunt bekijken. Dit museum is alleen in het weekend geopend, dus houd dit in gedachten als je het museum onderdeel van je route wilt maken. Wil je deze route met een nieuwe motor afleggen? Kijk dan eens of inruilen een optie voor jou is.

Hotspots op de route

De route is ook zonder voorbereiding mooi om te rijden, maar het is ook zeker leuk om enkele hotspots mee te pakken als je dan toch op de weg bent. Je komt namelijk onder andere langs de Posbank, Radio Kootwijk (wat in het hart van de Veluwe ligt) en natuurlijk het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

De Posbank

De Posbank ligt op de zuidelijke Veluwe bij Rheden in Gelderland en bevindt zich op een hoogte van 90 meter boven NAP in het Nationaal Park Veluwezoom. Vanaf dit punt heb je uitzicht op Arnhem, het Herikhuizerveld, het IJseldal, de Achterhoek en de Liemers tot aan de Duitse grens.

Radio Kootwijk

Dit voormalige zendstation en inmiddels monumentale pand ligt te midden van een open gebied met heidevelden en zandverstuivingen. Zodra je afrit naar Radio Kootwijk neemt, leidt een slingerend pad je door de bossen naar het dorp Kootwijk. Het pand valt op door zijn massief betonnen uiterlijk midden in een natuurgebied. Of je het nu prachtig vindt of juist een blok beton, dit Cultureel Erfgoed wordt niet voor niets ‘ruimte die je raakt’ genoemd. Zeker een bezoekje waard dus, tijdens deze route.

radio kootwijk

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Wie kent dit Nationaal Park niet? Hier vind je allerlei soorten dieren, zoals het edelhert, het wilde zwijn, de ree en de moeflon. Ook dassen, vossen en boommarters hebben zich gevestigd in dit park, dus als je geluk hebt kun je deze dieren hier spotten.

Tip: Met een van onze nieuwe motoren wordt deze route nog leuker.

 

Veel plezier in de Veluwe!