1001 bochten route twente

Leuke route rijden? Probeer de 1001-bochten motorroute in Twente

Inspiratie nodig voor een leuke motorroute? Zoek niet verder, want de 1001-bochtenroute in Twente is een supermooie route om te rijden als je van veel (heel veel) bochten houdt. Check hier waarom deze 180 kilometer lange route de moeite waard is. 

Heb je zin om een mooie rit in Nederland te maken, maar heb je jouw favoriete routes inmiddels wel gezien? Probeer dan eens de 1001-bochtenroute in Twente. Deze route doet zijn naam eer aan, want je vindt er Heel. Veel. Bochten. 

Je start in Hengelo en daar eindig je ook. De rit voert je ook langs houtwallen en allerlei leuke dorpjes en steden zoals Deurningen, Weerselo, Oldenzaal, Ootmarsum, Losser en Denekamp. Je gaat zelfs een klein stukje de Duitse grens over naar Bad Bentheim! Ben je dus op zoek naar een afwisselende route waar het nooit recht-toe-recht-aan rijden is? Dan is de 1001-bochtenroute jouw ding. Veel motorrijders vinden het zelfs de mooiste route in Twente!

route 1001 bochten

Cruisen langs de Kuiperberg, Tankenberg en Paasberg

De 1001-bochtenroute voert je langs de meest afwisselende landschappen. Denk aan oeroude purperen heidevelden en prachtig glooiende heuvels. Een allroad motor is daarom een goede keuze maar ook met een chopper of tour- of sportmodel kun je dit prima rijden. Maar in feite is elke motor hier prima geschikt voor. Vergeet ook zeker de Kuiperberg niet! Hier kun je naar hartelust bochtjes maken terwijl je rustig doorrijdt naar de volgende blikvanger op je tocht. Onderweg kom je meer dan genoeg leuke restaurants en cafés tegen waar je even lekker kunt relaxen en genieten van een lekkere lunch of een uitgebreid diner.

 

Ideale route om met vrienden te rijden

Deze route is bij uitstek geschikt om met vrienden te rijden, omdat er onderweg meer dan genoeg te zien en te doen is. Het is bijvoorbeeld ook leuk om halverwege de route even de tijd te nemen om een van de dorpjes even te verkennen. En het is natuurlijk een goed excuus om weer eens met je vrienden af te spreken, toch? Wacht dus niet langer en app je ze over deze leuke rit. Vergeet ook niet je motor goed na te laten kijken met een onderhoudsbeurt voordat je gaat, zodat je geen verrassingen onderweg krijgt.

Veel veilige kilometers gewenst en geniet ervan!