6 handige bespaartips om voordelig motor te rijden

Je motor, daar wil je zeker geld aan uitgeven. Maar als je ergens op kunt besparen is dat mooi meegenomen, toch? Met deze slimme en simpele bespaartips kun je voordelig motorrijden. Wist je bijvoorbeeld dat je door simpelweg zuiniger te rijden tot wel 10% op brandstofverbruik kunt besparen? Dat tikt met een paar tankbeurten toch al gauw aan.

De beste simpele en makkelijke bespaartips voor je motor

Op brandstof besparen klinkt misschien onbelangrijk en ingewikkeld. Maar eigenlijk zijn de meeste tips vooral heel erg simpel én dagelijks toe te passen. Wil je dus geld besparen met je motor, volg dan deze tips.

1.  Maak je weinig kilometers? Huur een motor

Een motor huren is een goed idee als je weinig op de weg zit of zelf geen motor hebt. Sinds deze maand kun je jouw motor huren bij Strada voor een kort of lang weekend weg. Voor slechts €10,- huur je al een navigatiesysteem met houder erbij.

2.  Laat je motor niet onnodig stationair draaien

Sta je in de file, staat het stoplicht op rood, of moet je wachten voor een openstaande brug? Zet dan je motor even uit. Een motor stationair laten draaien is niet heel milieuvriendelijk en zorgt voor onnodige brandstofverspilling. Zo verbruikt een auto met stationair draaiende motor al snel een halve liter brandstof per uur. Je kunt dus al gauw wat extra kilometers besparen door je motor niet te lang stationair te laten draaien.

3.   Doorschakelen maar!

Wat voor je auto geldt, is ook op je motor van toepassing. Schakel dus op tijd door zodat je toerental lager is. Een lager toerental betekent minder benzineverbruik. Zit je tussen de 2.000 en 2.500 toeren, dan is dit het moment om door te schakelen.

 

4. Rijd zoveel mogelijk op een constante snelheid

Het klinkt misschien minder sexy dan een dubbele backflip maken, maar door langer op een constante snelheid te rijden, rijd je zuiniger en verbruik je minder benzine. Hierdoor rijd je langer met dezelfde tank en hoef je niet constant af te remmen voor andere weggebruikers. Rijdt fijn he?

strada motoren doorschakelen motor

5. Je bandenspanning kan je een nieuwe band besparen

Als je bandenspanning goed is, heb je meer grip op de weg. Hierdoor rijd je veiliger en het zorgt ervoor dat je banden minder snel slijten. Aangezien een nieuwe motorband toch al gauw zo’n €100,- tot €200,- euro per band kost, is dit zeker een slimme besparing voor je motor. Nooit gedacht dat lucht je zo veel op kon leveren hè?

 

6. Ruil je oude motor in

En tot slot een van de beste bespaartips: je kunt jouw volgende motor voordelig aanschaffen door je oude motor in te ruilen. Hierdoor krijg je nog waarde terug van je oude motor en dit kun je direct in je nieuwe motor stoppen. En het leukste van alles: je kunt een nieuwe motor uitzoeken!

strada motoren rijden