occasion kopen, waar op letten

Waar moet je op letten bij een occasion motor kopen?

Ben jij een echte liefhebber van tweedehands motoren en ben je toe aan een nieuwe? Of overweeg je om je eerste occasion te kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Door op deze punten te letten, doe je altijd een goede aankoop.

Controleer de onderhoudsgeschiedenis

Koop je een motor, dan is het belangrijk om de onderhoudsgeschiedenis te controleren. Zo weet je zeker dat een motor periodiek is onderhouden en geen achterstallig onderhoud heeft. Je kunt de onderhoudsgeschiedenis van jouw favoriet direct bij ons opvragen, evenals eventuele service- en reparatiererekeningen (mits de reparaties bij ons zijn uitgevoerd). Handig om te weten: wij checken altijd voorafgaand aan de verkoop de staat van de gebruikte motoren en zorgen er altijd voor dat deze er perfect bij staan. Daarnaast regelen we zelf de inkoop, assemblage en RDW-registratie. Je bent dus altijd verzekerd van een uitstekend functionerende motor die uitvoerig gecontroleerd is voordat in de showroom wordt verkocht.

Check de hoogte van de kilometerstand

Hoewel een lage kilometerstand vaak als een pluspunt wordt beschouwd, is het belangrijk om te onthouden dat het niet het enige belangrijke is. Motoren die te lang stilstaan, kunnen ook problemen hebben. Daarom is periodiek onderhoud eigenlijk belangrijker dan een lage kilometerstand. Een gematigde kilometerstand met regelmatig onderhoud is vaak een betere indicator van een gezonde motor.

Controleer de staat van de motor

Voor de volledigheid willen we dit punt even benoemen omdat je hier normaal gesproken wel op moet letten als je een tweedehands motor aanschaft. Voor een occasion van Strada Motoren is dit echter overbodig, omdat al onze motoren in perfecte staat zijn. Wij kopen ook geen schademotoren, dus je bent altijd verzekerd van een perfect rijdende motor. In ons assortiment vind je uitsluitend zo goed als nieuwe motoren met een zeer goede tot uitstekende staat. We zijn zeer selectief in de motoren die we kopen omdat we uitsluitend de beste motoren aan onze klanten willen aanbieden. Om deze reden kopen we dus geen schademotoren en ben jij verzekerd van een perfecte occasion.

 

kilometerstand motor

Papierwerk en eigendomsbewijzen

Een groot voordeel van een gebruikte motor kopen bij Strada Motoren, is dat wij alle papieren voor je regelen. Dit zijn: het kentekenbewijs, de onderhoudsdocumentatie en andere relevante papieren. Ga je dus bij ons een motor kopen die 2e hands is? Dan hoef je alleen maar te kijken of je de motor mooi vindt en hoe je hem vindt rijden. Al het papierwerk nemen wij volledig voor je uit handen.

 

Maak een proefrit

Het allerleukste aan het uitzoeken van een nieuwe motor is natuurlijk een proefrit maken! Zo kun je echt voelen hoe de motor rijdt en of deze bij jouw rijstijl past. Plan direct een proefrit in en wie weet rijd jij binnenkort op jouw nieuwe aanwinst weg!

Heb je de juiste motor gevonden? Je kunt ook een garantiepakket afsluiten voor jouw occasion

Heb je jouw BMW motor occasion, tweedehands Harley Davidson, Yamaha mt 07 of een van onze andere gebruikte motoren gevonden? Dan is het handig om te weten dat je tweedehands motoren met garantie kunt kopen bij ons. Je kunt voor alle motoren die ouder dan 24 maanden zijn een garantiepakket voor 6, 12 of 24 maanden afsluiten. Hiermee verzeker je jouw motor tegen technische gebreken. Heb je een motor jonger dan 24 maanden? Dan valt deze nog binnen de fabrieksgarantie van de importeur. Bekijk hier de garantievoorwaarden van al onze garantiepakketten.

eigendomsbewijs motor

Hulp nodig? Wij helpen je graag bij het uitzoeken van jouw occasion!

Wil je weten welke motoren occasions op dit moment te koop staan? Plan een afspraak in onze showroom of bel ons als je naar een specifiek model op zoek bent.