Top 10 duurste motors ter wereld

Top 10 duurste motors ter wereld

Voor liefhebbers van exclusiviteit en prestige, biedt de wereld van luxe motors ongekende kroonjuweeltjes. Maar wat maakt deze motors nou zo speciaal en kostbaar? In deze top 10 vind je de meest gewilde en meest exclusieve motoren ter wereld.

 

10. Icon Sheene – €161.600,-

Deze motor is een eerbetoon aan de Britse motorcoureur Barry Sheene en de oplage is beperkt tot slechts 52 stuks. Elke motor bevat een handgeschilderd portret van Sheene, wat bijdraagt aan de uniekheid en het prijskaartje.

 

9. Legendary British Vintage Black – €376.000,-

Deze Britse klassieker is beroemd vanwege zijn vintage design en handgemaakte onderdelen. De exclusiviteit en het vakmanschap zorgen voor een legendarische motor met een al even legendarische prijs.

 

8. Ecosse Founder’s Edition Ti XX – €282.000,-

Deze motor staat bekend om zijn titanium frame en uitlaatsysteem, wat extreem lichtgewicht is. De 2.4 liter motor maakt hem een van de krachtigste op de markt.

 

7. Ducati Testa Stretta NCR Macchia Nera Concept – €211.000,-

Dit conceptmodel van Ducati combineert luxe met prestaties. Het gebruik van exclusieve materialen en de nieuwste technologieën maakt dit een zeer gewilde machine.

 

6. Ducati Desmosedici D16RR NCR M16 – €218.000,-

Deze Ducati is een replica van een MotoGP-racefiets, uitgerust met de beste technologie die beschikbaar is voor snelheid en handling. De gebruikte materialen zoals titanium, avional en carbon fiber maken hem extreem licht en supersnel.

 

5. Brough Superior SS100 – €470.000,-

De Brough Superior SS100 is bekend geworden als de ‘Rolls Royce onder de motoren’. Elke motor is op maat gemaakt naar de specificaties van de eigenaar, wat elk model uniek maakt.

 

4. Hildebrand & Wolfmüller – €3.3 miljoen

Als een van de eerste gepatenteerde motorfietsen in de geschiedenis heeft deze motor een iconische status. Het is niet alleen een zeldzaam verzamelobject, maar ook een stukje motorhistorie. Geen wonder dus, dat deze ‘mean machine’ een geliefd object is onder verzamelaars en motorfanatici.

 

3. Ecosse ES1 Spirit – €3.4 miljoen

Deze motor is ontworpen voor snelheid en prestatie, met een frame dat technieken uit de Formule 1 gebruikt. De ES1 Spirit is lichtgewicht en heeft een geavanceerde vering die zorgt voor een optimale rijervaring. Dit pareltje koop je al voor een luttele 3.4 miljoen, dus mocht je ergens nog een zak geld over hebben…

 

2. 1949 E90 AJS Porcupine – €6.5 miljoen

Een historisch meesterwerk. De AJS Porcupine is ontworpen om te racen in een tijd waarin materialen en technologie nog in de kinderschoenen stonden. De open framestructuur en het unieke aluminium blok maken het een gewild collector’s item.

 

1. Neiman Marcus Limited Edition Fighter – €10.3 miljoen

Met stip op 1: De Neiman Marcus Limited Edition Fighter. Deze motor steelt de show met zijn futuristische design. Gemaakt van titanium, aluminium, en met een unieke koolstofvezel afwerking. Wat ook verklaart waarom deze motor zo duur is. Er zijn wereldwijd slechts 45 exemplaren geproduceerd, wat de Fighter extreem zeldzaam maakt.

Deze motoren zijn naast motoren ook een unieke combinatie van geschiedenis, prestatie en exclusiviteit. Liever een betaalbaar alternatief rijden? Bekijk dan onze voordelig geprijsde motoren of plan een afspraak in onze showroom voor jouw eigen kroonjuweeltje.

kies jouw eigen motor