rondje rotterdam

Rondje Rotterdam

Word jij helemaal blij van Rotjeknor (ja toch, niettan?), dan is een rondje Rotterdam echt een leuke route om te rijden. Je hoeft namelijk niet altijd een route door de natuur te rijden voor een mooie tour. Welnee, deze ‘urban jungle’ is dan misschien gezellig druk door de mensen en de vele gebouwen: het is absoluut een ritje waard! Je start op de Meent en rijdt zo naar Blaak, het Noordereiland en de Erasmusbrug. Voor deze tour kun je zeker een dagdeel uittrekken, ook omdat er zoveel leuke plekken zijn om even rustig te relaxen onder het genot van een hapje en drankje.

De Rotterdamse skyline

Dat je niet direct de koopgoot in duikt met je motor snappen we. Maar Rotterdam heeft, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, meer te bieden dan alleen de Rotterdamse havens en hoge wolkenkrabbers. Wist je dat Rotterdam een van de meest iconische skylines van Nederland heeft? Rijd je van de Kralingse Zoom langs de Shell richting de Maasboulevard, dan zie je al snel de hoge gebouwen van de Kop van Zuid en de Coolsingel. Vergeet ook zeker niet de herkenbare gebouwen van Unilever en KPN, de Sint Laurenskerk, de Van Brienenoordbrug, en de Koningshavenbrug, die bepalend zijn voor de skyline van Rotterdam.

rotterdam oude hven

Rotterdam Blaak en Noordereiland

Blaak is met recht een toeristische hotspot te noemen. Een must-see zijn de kubuswoningen, die op palen gebouwd zijn midden in de binnenstad. Vanuit het viaduct rijd je naar de Markthal. Dit gebouw in de vorm van een boog zit vol met vaste marktkraampjes. Wil je delicatessen kopen of gewoon even een hapje eten? Dan is dit een goede plek om neer te strijken. Het Noordereiland is een eiland in de nieuwe Maas in Rotterdam. Het eiland wordt verbonden door de Koninginnebrug en de Willemsbrug. Deze wijk heeft sinds 2005 beschermd stadsgezicht.

route rotterdam

Panoramisch uitzicht vanaf de Euromast

Ben je bezig met je rondje Rotterdam en heb je voldoende tijd, dan kun je ook een bezoekje brengen aan de Euromast. Hier krijg je een panoramisch uitzicht over de stad en je kunt ook uitgebreid lunchen in de brasserie. Ben je niet bang van hoogtes, dan kun je jouw ‘Euromastexperience’ ook naar een hoger niveau tillen. Je kunt namelijk ook abseilen vanaf het dak. Wist je trouwens dat de Euromast de hoogste abseil van Europa heeft? Not for the faint of heart dus!

skyline rotterdam
skyline rotterdam

Ritje over de Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een van de bekendste bruggen en toeristische trekpleisters van Rotterdam. Hoewel je hier en daar ontwijkend moet rijden door alle toeristen die met doodsverachting spontaan de weg oversteken, is deze drukke brug wel een echte aanrader voor jouw rondje Rotterdam

Strijk neer in de stad voor een vers ‘bakkie pleur’ en een lekkere appeltaart

De stad barst van de lekkere lunchtentjes en luxe restaurants. Het is dus maar net waar je zin in hebt, want op culinair gebied is alles mogelijk. Onderbreek je route dus zeker voor een vers bakkie pleur en een lekker stuk appeltaart voordat je jouw weg naar huis vervolgt.