Rondje klein Zwitserland

Rondje Klein Zwitserland (Luxemburg)

Luxemburg is dan wel een van de kleinste Europese landen, qua schoonheid, natuur en leuke rijroutes doet het land zeker niet onder voor andere grote landen. In Luxemburg wisselt het landschap snel van glooiende weilanden naar rotsformaties en groene valleien die je nergens anders tegenkomt. Wil je dus net over de grens een mooie route rijden, dan is dit iets voor jou. Deze route is 153 kilometer lang en geschikt voor zowel beginnende als ervaren rijders. Het is wel aan te raden om een onderhoudsbeurt voor je motor in te plannen voordat je deze route gaat rijden.

Van Vianden naar Müllerthal: de lange route

Je kunt in een halfuurtje van Vianden naar Mullerthal rijden, maar het is veel mooier om de toeristische route te nemen. Start je tour daarom in Clervaux. Vanuit hier rijd je richting het zuiden naar Vianden, waar je een oogverblindend uitzicht op het gelijknamige 14e-eeuwse kasteel hebt. Dit kasteel dateert nog uit de Romaanse en gotische periode en behoort tot een van de mooiste kastelen van Luxemburg. Het is ook mogelijk om het kasteel te bezoeken voor €8,- entree. Je vervolgt je route naar het bos terwijl je onder bijzondere rotsformaties door rijdt. Hierna arriveer je in Echternacht, waar je kunt stoppen voor een warme of koude lunch.

route rondje luxemburg

De Schiessentümpel waterval van Müllerthal

Nadat je je weg vervolgd hebt, kom je aan bij Müllerthal. Wat je absoluut gezien moet hebben, is de Schiessentümpel waterval. Dit is de hoogste waterval van Luxemburg gelegen in het Natuurpark Mëllerdall. Hier vind je de uitmonding van de rivier de Zwarte Ernz. Dit is een prachtige waterval waar een stenen brug met houten leuning overheen gebouwd is. Absoluut een fotomoment waard dus! Deze waterval is tevens een van de bekendste toeristische attracties van Luxemburg. Let op, de waterval is alleen ter voet te bereiken, dus je zult je motor even aan de kant moeten zetten. Maar we garanderen je dat het zeker de moeite waard is.

De Schiessentümpel waterval van Müllerthal

Vervolg je weg naar Larochette

Rijd je verder naar Larochette, dan kom je ook langs het middeleeuwse dorpje Esch-sur-Sûre, een dorp middenin de vallei van de Sûre. Het dorp ligt verscholen tussen verschillende heuvels en er is zelfs een tunnel nodig om het dorp te kunnen bereiken. Ook nabijgelegen dorpjes zoals Heiderscheid, Eschdorf en Bourscheid liggen binnen handbereik en zijn goed bereikbaar vanaf Esch-sur-Sûre. Op één kilometer afstand van Esch-sur-Sûre ligt het stuwmeer Lac de Haute-Sûre. Dit stuwmeer is ook een mooie bezienswaardigheid die je zeker even moet bezichtigen als je een rondje klein Zwitserland doet.

mullerthal