ontdek de boesbosch motorroute

Ontdek de Biesbosch motorroute

Ben je net geslaagd bij Strada Motoren en wil je meteen de weg op met je nieuwe aanwinst? Of rijd je al wat langer motor en ben je gewoon toe aan een leuke nieuwe motorroute? Dan is de Biesbosch route zeker een mooie starter om mee te beginnen. Je kunt meteen starten vanuit onze showroom in Dongen, of je tocht beginnen in Geertruidenberg. Deze 121 kilometer lange route rijd je in ongeveer twee uur, dus het is zeker een aanrader als je een korte tour wilt maken. Wil je goed voorbereid op weg gaan? Plan dan van tevoren een onderhoudsbeurt in bij onze werkplaats.

Wat is er te zien op de Biesboschroute?

De Biesboschroute is een prachtige route om te rijden als je in het zuiden van het land woont en een ritje in de buurt wilt maken. Dit natuurgebied is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, en het is een van de meest diverse motorroutes van Nederland. Tijdens deze route rijd je langs de Maas en de Waal en kom je langs schitterende natuurgebieden en de Moerdijkbruggen, die op zich al een bezienswaardigheid zijn. Deze bruggen verbinden het eiland van Dordrecht met Noord-Brabant over het Hollandsch Diep. Nadat je deze bruggen overgestoken bent en richting Dordrecht rijdt, kom je langs allerlei kleurrijke en heuvelachtige landschappen, die ieder seizoen weer een ander bijzonder aangezicht hebben.

wat is er te zien op de biesbosch route

Groene landschappen en speelse bochten in de Biesbosch

Officieel mag je niet met je motor de Biesbosch in (want: beschermd natuurgebied), dus je kunt niet letterlijk de Biesbosch in. Maar je kunt er wel omheen rijden. Vanuit Geertruidenberg voert deze route je langs Drimmelen, Lage Zwaluwe, Moerdijk, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem, Werkendam en natuurlijk Nationaal Park de Biesbosch. Dit lijken misschien veel dorpen en stadjes, maar het is dus prima in twee uur te rijden. Vergeet ook zeker niet om ergens de spreekwoordelijke ankers uit te gooien voor een lekkere lunch! In de regio vind je talloze lunchrooms en restaurants waar je goed de verfijnde smaken van ‘bourgondisch Brabant’ kunt proeven.

route in de biesbosch

Verken de Biesboschomgeving met je motor

Het Biesboschgebied leent zich uitstekend voor mooie natuurfoto’s. Gebruik je motorrit dus ook zeker voor tussentijdse stops voor foto’s. Daar zijn namelijk meer dan genoeg mooie plekken voor. Heb je het ‘boschgebied’ uitgespeeld? Door de centrale ligging ben je zo weer thuis. Aanrader dus! Heb je trouwens onze nieuwe motoren al gezien? Hiermee rijd je altijd in stijl in dit natuurgebied.