maak je motor winterproof bij strada

Maak je motor winterproof met deze onderhoudstips

De winter komt eraan! Daarom is het tijd om jouw motor winterproof te maken. Regelmatig je motor onderhouden is nodig om deze in topconditie te houden. Maar wanneer plan je nou een kleine of grote beurt in? En wat kun je zelf doen om jouw motor winterproof te maken? Goed nieuws: je kunt zelf waarschijnlijk meer dan je denkt om deze goed te onderhouden. Voor al het andere onderhoud kun je een afspraak plannen in onze werkplaats.

Wat kun je zelf doen om jouw motor goed te onderhouden?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw motor in goede conditie te houden. Je kunt bijvoorbeeld zelf je bandenspanning controleren en de banden oppompen zodra deze minder stevig worden. Daarnaast kun je zelf je ketting smeren (iedere 500km)en regelmatig het oliepeil controleren. Tot slot kun je de remvloeistof en de remblokken controleren (iedere 1000 km) en bij elke rit de verlichting checken. Dit zijn relatief makkelijke dingen om te doen die ervoor zorgen dat jouw motor langer goed blijft.

Wanneer kleine of grote beurt voor je motor inplannen?

Zelf je motor regelmatig onderhouden is natuurlijk hartstikke goed, maar je ontkomt er niet aan om af en toe onderhoud aan je motor te laten uitvoeren. Wanneer het voor jouw motor het juiste moment is om een beurt in te plannen is merkafhankelijk. Gemiddeld plan je na elke 10.000km een kleine beurt in en na elke 20.000km een grote beurt. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van jouw motorgebruik en het merk motor dat je rijdt. Heeft je motor langere tijd stil gestaan? Dan is het ook verstandig om een kleine beurt in te plannen. Stel je een kleine beurt of grote beurt voor je motor te lang uit, dan kan dit op lange termijn gevolgen hebben voor je motor. Wacht dus niet tot het te laat is, maar plan jouw beurt op tijd in.

Wat zit er in een kleine en grote beurt voor je motor?

In een kleine beurt zit inbegrepen: het controleren van je motor (lichten, lagers, bandenspanning, scharnierpunten etc.) en het vervangen van het oliefilter. Onder een groot onderhoud van een motor vallen o.a.: het luchtfilter van de motor vervangen, alle vloeistoffen vervangen (zoals remvloeistof, bougies vervangen, remklauwen controleren, remvloeistof vervangen, onderhoud motorketting (spannen en smeren), het controleren van de lagers, scharnierpunten en hendels, het afstellen van de carburateurs of injectie synchroniseren en afstellen, koelvloeistof controleren en vervangen.

wat zit er in een onderhoudsbeurt voor een motor

Onderhoudsbeurt motor kosten

Vaak wordt gedacht dat er veel hoge kosten komen kijken bij een grote beurt van je motor. Maar als je gewoon normaal met je motor om bent gegaan valt dit vaak reuze mee. Wil je weten wat de kosten voor een kleine of grote beurt voor jouw Harley Davidson, Suzuki of Yamaha zijn? Deze kosten voor een onderhoudsbeurt voor je motor zijn afhankelijk van de werkzaamheden die we moeten verrichten. Gemiddeld ben je voor een kleine beurt tussen de €200,- en €250,- kwijt, maar de uiteindelijke prijs is afhankelijk van wat er uit de controle komt. Een grote beurt start vanaf €500,- maar als hier meer werkzaamheden voor uitgevoerd moeten worden, heeft dit invloed op de prijs. Breng je jouw motor langs in onze werkplaats, dan kun je altijd vooraf vragen of we je een belletje geven voordat we starten met de werkzaamheden voor een prijsopgave.

motor onderhoud

Ook jouw motor goed onderhouden? Plan een afspraak in onze werkplaats

Wij helpen je graag om jouw motor winterproof te maken! Voor Kawasaki, BMW, Suzuki of ander motor onderhoud kun je terecht in onze werkplaats. Hiervoor kun je het werkplaatsformulier invullen of bellen met 06 83903439. Wij zorgen er vervolgens voor dat jouw motor helemaal klaar is voor de winter!