ardennen route

Belgische Ardennen Route de Sources

Ben je al bekend met de Route de Sources in de Belgische Ardennen? Op deze route passeer je Luik, Chaudfontaine, Pepinster, Theux, Spa, Solwaster en Verviers. Deze route staat garant voor steile stukken, veel scherpe bochten en heel veel kastelen op de route. Dit kom je namelijk erg veel tegenkomt. De route is ongeveer 130 kilometer lang en is geschikt voor gevorderde en ervaren rijders.

 

Route de Sources: de Alpen van de Ardennen

Wil je het platte landschap van Nederland verruilen voor meer heuvels en indrukwekkende groene bergen? Dan is de Route de Sources iets voor jou. Je kunt deze motorroute zo uitdagend maken als je zelf wilt. Het maakt dus niet uit of je van rustig toeren houdt, of juist een snelheidsduivel bent, op deze route kun je je helemaal uitleven met bochten, lange rechte stukken en van tijd tot tijd ook steile hellingen en diepe dalen. Daarom wordt deze route ook wel de Alpen van de Ardennen genoemd.  Zwitserland was nog nooit zo dichtbij!

Middeleeuwse kastelen zo ver het oog reikt

Vind je kastelen mooi? Dan is deze route zeker iets voor jou. Zo kom je onder andere langs de burcht van Palogne Ferrières, kasteel Reinhardstein in Robertville-Waimes en de kastelen van Harzé en La Roche. Je waant je bijna een middeleeuwse kasteelheer of kasteelvrouwe als je langs de middeleeuwse dorpjes op de route rijdt. Hier lijkt het haast of de tijd heeft stilgestaan. Een van de belangrijkste hoogtepunten van deze route is de kasteelruïne van Franchimont in Theux. Deze 11e-eeuwse burcht heeft de tand des tijds doorstaan, en de architectuur is voor een groot deel behouden gebleven. Deze ruïne is met een groep te bezoeken of individueel. Ideaal dus als tussenstop voor je motorroute.

kasteel Belgische Ardennen

Een- of meerdaagse tour door de Ardennen

Je kunt deze route in een dag doen, maar het is ook mogelijk om je trip te spreiden over meerdere dagen om het maximale uit jouw tour te halen. Welke optie je ook kiest, vergeet niet om je motor op tijd voor onderhoud weg te brengen. Wil je helemaal de blits maken op een nieuwe motor? Bekijk dan het nieuwste aanbod bij alle nieuwe motoren.

routebeschrijving ardennen